Schilders Naarden

Wat moet je doen voordat de schilder komt?

Wat moet je doen voordat de schilder komt?

Heb jij binnenkort een verfklus op de planning staan en overweeg je om een schilder in te huren of heb je deze al ingehuurd? Dan is het belangrijk om je natuurlijk wel goed voor te bereiden op de komst van de schilder. Niet alleen voor de schilder is dat heel erg prettig maar ook voor jezelf. Een goede voorbereiding is cruciaal voor het eindresultaat van de schilderklus. In deze blog lees je over wat jij kunt doen om de schilder een beetje te helpen en jezelf ook, zodat je een goed eindresultaat krijgt.

Even opruimen

Als een schilder komt schilderen dan kun je natuurlijk wel verwachten dat dit enigszins wat rommel geeft. Een schilder weet natuurlijk wel wat hij/zij doet maar dan nog, het geeft altijd rommel. Het is dan ook verstandig dat je ervoor zorgt dat je de ruimte die geschilderd gaat worden zo goed mogelijk al leeg hebt geruimd. Dat bespaart een hele hoop gedoe en frustratie.

Tevens is het ook handig om ervoor te zorgen dat je alles wat niet uit de ruimte kan al goed afgedekt is met plastic folie. Zo voorkom je bijvoorbeeld verf spatten tegen meubels en stoelen of bekleding. Dat wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen want het is alleen maar een gedoe om dat weer schoon te krijgen als de schilder klaar is.

Bescherming voor de vloer

Het is ook handig om bescherming op je vloer aan te brengen. Je hebt speciale lopers, ook wel ‘stuclopers’ genoemd die vaak gebruikt worden als een stukadoor gaat stukken. Deze lopers kun je ook prima gebruiken voor een schilder, want ook de schilder kan veel verf en viezigheid mee nemen en je wilt natuurlijk niet dat je vloer beschadigd raakt.

Een goede voorbereiding in deze is dus het halve werk. Dat bespaart een hele hoop gedoe en frustratie voor zowel jou als voor de schilder die ingehuurd is om te komen schilderen.

En als laatste, zorg voor koffie!

Als een schilder bij jou aan het werk is, ook al betaal je er flink voor, is het wel zo netjes om een goede gastheer of gastvrouw te zijn. Het is daarom altijd belangrijk om te zorgen voor lekkere verse koffie of thee, zodat je de hardwerkende schilder van de nodige cafeïne kunt voorzien. En een gemotiveerde schilder zorgt ervoor dat de klus goed geklaard wordt.

meer te weten komen

woonkamer

Gereedschappen

Wanneer