Schilders Naarden

Je woonkamer schilderen, welke kleur kies je voor?

Je woonkamer schilderen, welke kleur kies je voor?

Schilderen is heel erg leuk om te doen, alleen al omdat een nieuw kleurtje op de muur de ruimte een heel andere smoel kan geven. Maar wanneer je gaat schilderen komt er wel een hoop voorbereiding bij kijken. En een van de meest belangrijke dingen is dat je een kleur gaat bepalen voor de muur. Er zijn zoveel beschikbare kleuren, daardoor is het weleens lastig om de juiste kleur te bepalen. Hier in deze blog lees je wat tips die jou kunnen helpen bij het kiezen van een kleur voor de woonkamer.

Zorg voor een goede basis

Allereerst is het heel erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je over een goede basis beschikt. Dat wil zeggen, dat de ruimte één basiskleur heeft zoals wit of gebroken wit, lichtgrijs, en je daarmee gaat combineren. Door een goede basis neer te leggen qua kleur zorg je ervoor rust. Een goede basis maakt het makkelijker om de gewenste kleuren voor jouw woonkamer te bepalen.

Je gaat dus altijd vanaf de basis verder werken aan de aankleding van jouw woonkamer. Zonder een goede basis loop je het risico dat de kleuren een ratjetoe worden en dat wil je uiteraard niet. Dus het is belangrijk om je goed hierin te verdiepen en op voor te bereiden.

Knallen met kleur

Wat erg leuk is aan schilderen is dat je ook goed kunt uitpakken. Je kunt de woonkamer echt helemaal zo maken zoals jij zelf wilt. Als je dol bent op een specifieke kleur kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om één muur een mooie kleur te geven. Je hebt dus de basis goed zoals je hierboven leest en je kiest een muur een om eruit springende kleur aan te brengen.

Het leuke is dat je er dan ook voor kunt kiezen om de muur verder aan te kleden en te stijlen met mooi accessoires. Kleur alleen is dus niet bepalend. Het gaat echt om het totaalplaatje. Vaak wordt het eindresultaat mooier als je goed hebt nagedacht over de kleurkeuze voor de woonkamer.

Kleurstalen

Om je te helpen om een goede keuze te maken voor de kleuren van jouw woonkamer kun je ook gebruik maken van kleurstalen. Bij iedere bouwmarkt kun je deze krijgen. De kleurstalen kun je eerst mee naar huis nemen en zo heb je een idee van wat er mooi zou staan in jouw woonkamer.

meer te weten komen

Gereedschappen

Wanneer

Voordelen